Kenya - Dag 6 - Tsavo East del 3



Vi åkte iväg på vår efterlängtade game drive, och såg till att börja med ett par grantgaseller.



Sedan lite apor.



Undrar om han blivit biten av något?


Ellipsvattenbock.




Även utanför lodgens vattenhål hittade vi en stor flock med bufflar.



 

Lodgen uppe till vänster! :)


En liten flock med vårtsvin. "Pumba" sade vår guide och pekade.



Vi såg en massa fina stäppzebror igen.



Efter ungefär halva game driven började himlen att mörkna, och inte på grund av att solen höll på att gå ner.



Det började ösregna kraftigt och vi fick stänga taket. Efter 10 minuter ungefär kom vi bort från de regniga molnen så då kunde vi ställa oss upp igen.


En hjälmpärlhöna.



Efter ett tag hittade vi inte så mycket djur, så vi vände tillbaka och hamnade i regnet igen. Lite trist, men till slut gick det över till duggande och då kunde vi fota med plastpåsar över kamerorna.




En agam.


Vi hittade lejon igen! Dessa var en bit bort så det var svårt att urskilja dem med ögonen. Jag kollade genom telezoomen.



När vi kom tillbaka till lodgen var alla spår av regnet borta. Vi gick och åt middag (det var supergott!!) och under tiden som vi åt brakade vädret loss. Plötsligt regnade det som aldrig förr och det blixtrade över hela savannen. Varje sekund lyste det upp någonstans. Helt sjukt! Åskan hördes så tydligt också eftersom restaurangen inte hade helväggar.
 
Vi satt uppe länge och drack kaffe och försökte spana efter djur vid vattenhålet, men det var för mörkt. Hela natten regnade det så att det verkligen dånade mot taket. 

Kommentarer:

1 Alexandra:

Fantastiska bilder! Vad ni varit med om härliga äventyr. Oj vad det blixtrade på filmen, ruggigt men tur att ni var inomhus.

Svar: Tack! :D Ja, det var så stormigt. Jag undrar hur djuren hade det där ute!
Lollo

Kommentera här: