Second DayJag.Är.DööööödsTRÖTT. Känner mig som ett påkört tåg. Eller nej, kanske som en person som blivit påkört av ett redan påkört tåg som i sin tur blivit påkört av ett ännu mer påkört tåg. Som ni har har min humör också dött i smällen. Åh gud. Jag GRÄT av trötthet på vägen hem från Sätra, och var flera gånger på väg att somna gåendes!

Dagen började med att vi fick ha lektion med Hampus (han är rolig). Om nån säger nåt bra säger han: "Du kommer få ligga!", och "du behöver ett ligg!" om man säger nåt som det passar in på. Ibland blir det trekanter och fyrkanter också. Han säger typ det första han tänker på, och det blir mycket prat om bajs. Alla gillar honom xD. Vi fick iaf lära oss ännu mer grunder idag. Sånt där som vi måste veta innan vi får göra någonting alls själva.*Aldrig använda vit eller svart text om bakgrundsbilden är svartvit-tonad. Tråkigt.
*Aldrig nämna konkurrenter
*ALDRIG ljuga i reklam
*ALLA medier är sociala, så använd aldrig ordet sociala medier om något. Säg interaktiva.

Moodboard: Man sätter en bild. Visar hur man tänker. Alla har olika uppfattning om färgen blå, julafton och en solnedgång. Saker kan gå knas om man bara berättar för kunden hur man vill att det ska se ut. Man måste visa på ett moodboard!
Limpa: Adresser längst ned på en annons
Utbud: Om en reklam innehåller ett pris. Oftast billigare produkter.
Image: Om reklamen marknadsför ett varumärke under en längre period. Inget pris på bilden. Alla annonser är antingen utbud eller image. Såvida det inte är "utbud & image". Not joking here. Kolla på ICA.
Kommunikationsmening: Pay off: Nåt unikt om företaget, som en slogan typ.
Koncept: Sammanfattning av brief
Brief: Företagets bakgrund, historik o.s.v.

Massa sånthär får vi lära oss. Samt hur alla annonser är uppbyggda, hur betraktarens öga dras över sidan och hur man planerar efter det.Uppgiften efter lunch var att i grupp och tsm med Copy-ettorna bli tilldelad en tunnelbanestation att researcha info om. Min grupp (jag, Simon och Amanda från design och Malin och Sandra från copy) fick Sätra! Så hela eftermiddagen sprang vi runt i Sätra och frågade gamla som små som invandrare som uteliggare vad de tyckte om stället! Nästa onsdag är det redovisning. Men vi har hela fredagen på oss att bli klara. Kul ;D. Vi ska göra det som en grej för att locka dir turister, haha! Vi har massa idéer för hur man kan förbättra stället though, men jag tror inte det är det som är grejen.

Imorgon blir det brännboll och systemet (after school) och på torsdag ska jag iväg med den andra gruppen för att pruta i affärer och hjälpa damer över vägen (after school).

Hatar att jag är så förkyld -.-! Kan inte andas med näsan liksom... handicapped!

Första dagen i skolan!

Jag är superdupertrött XD!
Det har varit en lång dag! Först åkte jag dit och så började jag prata med en tjej som såg lika förvirrad ut som jag på vägen till skolan från tunnelbanan. Jag antog att vi skulle till samma ställe liksom ^^.

Vi börjar och slutar samma tider varje dag, och har bara två lektioner. En lektion på typ 2,5 timmar innan lunch och en på 3 - 4 timmar efter. Vi hade samma lärare hela dagen i typ samma klassrum så det kändes som en evighetslång lektion xD. Men det var kul! Vi fick lära oss en massa kreativitetsgrunder i själva tänkandet. Vi ska få träna jättemycket på retorik och att prata med främlingar också. För det måste man tydligen kunna. Så vi har redan fått en massa läxor.

[Gruppuppgifter]
(jag, Sandra, Carro och Fanny i samma grupp)
*Gå in i fyra olika affärer där var och en ska pruta
*Hjälp en främling med någonting
*Redovisa alltihop i ett föredrag på max fem minuter!

[Enskilda uppgifter]
*Ring på hos en granne och bjud över den på kaffe/fika OMG!!!! NEVEEEER!!!11!!1 DXXX

Vi har fått se en massa roliga annonser och så idag också, fått veta hur man ska tänka och så. Man ska till exempel inte skriva "den här nya bilen är snabb", utan man ska visa det. Som en reklamkampanj där man ser olika personer med "fel" mössor på sig. En pojke (som förvirrad står bredvid en väg) med en gubbperuk på sig, en tant med nån röd hjälm o.s.v. Då ska man fatta att bilen (som inte ens syns på affischerna men man ser ju märket i hörnet) är så snabb att om man har mössa eller hatt eller peruk på sig kommer den att flyga av. Liiite långsökt kanske, men himla roligt om man fattar! Men jag hade fan inte fattat om läraren inte berättat... xD

Vi måste bli allmänbildade och läsa tidningen varje dag. En grafisk designers styrka ligger tydligen i att kunna jättemycket så att man man göra bra reklam, samt att kunna framföra sina idéer för stora kunder. Läskigt :3. Man skulle vara massa mer saker också men jag har glömt ^^. Det står i mitt block, haha. jag har fått en Forsbergs-penna, -tygpåse och -block.  Efter skolan drog jag till frissan där jag klippte av mig halva håret. Nästa steg är toning. Imorgon är det fotografering för hemsidan. He he he xD. Förresten är det ingen tjejklass längre! Det är exakt lika många killar som tjejer! XD Och typ många som är över 25 :3. Men vi är några "unga" där som typ håller ihop. En har till och med barn och ser ut att vara i 35- årsåldern. Och vissa har typ gått massa kvällskurser och jobbat/praoat på olika tidningar och varit retuschörer och florister o.0. Vissa har till och med företag, och där kommer jag liksom! Yay! :_D Nej, men det verkar bra det här.

Har typ fått tillstånd för att vara borta den där veckan sen också när jag ska till Cypern. Och vi är lediga varje måndag. Men vår lärare sade att vi typ ändå kommer behöva åka dit för att göra saker vi ligger efter i. Utan måndagarna hinner man tydligen inte med.Hm, tror jag måste på toa nu! See yao!

The Bounty HunterHaha, jag avgudar Gerard Butler! Han är med i en massa filmer som är skitbra :)! Typ som denna, "P.S. I Love You" och "The Ugly Truth". Rolig snubbe! Det är ju inget fel med Jennifer Aniston heller ^^.

Denna komedi (action också, typ) handlar om ett par som separerat för ett år sedan. Mannen, som var polis men nu är en prisjägare, får i uppdrag att ta med sin exfru till häktet, och de har undvikit att alls prata med varandra sedan skiljsmässan. Vääääldigt rolig film, måste jag säga :D. Och spännande, för kvinnan är involverad i en del skumma affärer vilket gör att folk försöker döda dem mitt i allting!