Cheetah on a car


Gud vad coolt! Jag vill också! Översta bilden har någon tagit i Masai Mara (Kenya) och den första filmen är precis nyligen filmad i Serengeti (Tanzania). Jag blir så förvånad av den. Vill inte cheetan äta människor? Känns sjukt att den bara lade sig där. Sen var den så SÖT också. Fotografen smygfilmar cheetan när den ligger uppe på taket, och då börjar den gå fram till kameran och slicka och krafsa på den.
 
På ett sätt vill jag inte vara med om nåt sånt här eftersom det antagligen är på detta sätt olyckor händer. Men om allt går väl som i filmerna, är det en rätt häftig upplevelse att vara med om!En cheetah inuti bilen!!

Dålig kameraman här, men det är en cheetah som är superklumpig och faller in i bilen med hela bakkroppen!

Kenya - Dag 6 - Tsavo East del 3Vi åkte iväg på vår efterlängtade game drive, och såg till att börja med ett par grantgaseller.Sedan lite apor.Undrar om han blivit biten av något?


Ellipsvattenbock.
Även utanför lodgens vattenhål hittade vi en stor flock med bufflar. 

Lodgen uppe till vänster! :)


En liten flock med vårtsvin. "Pumba" sade vår guide och pekade.Vi såg en massa fina stäppzebror igen.Efter ungefär halva game driven började himlen att mörkna, och inte på grund av att solen höll på att gå ner.Det började ösregna kraftigt och vi fick stänga taket. Efter 10 minuter ungefär kom vi bort från de regniga molnen så då kunde vi ställa oss upp igen.


En hjälmpärlhöna.Efter ett tag hittade vi inte så mycket djur, så vi vände tillbaka och hamnade i regnet igen. Lite trist, men till slut gick det över till duggande och då kunde vi fota med plastpåsar över kamerorna.
En agam.


Vi hittade lejon igen! Dessa var en bit bort så det var svårt att urskilja dem med ögonen. Jag kollade genom telezoomen.När vi kom tillbaka till lodgen var alla spår av regnet borta. Vi gick och åt middag (det var supergott!!) och under tiden som vi åt brakade vädret loss. Plötsligt regnade det som aldrig förr och det blixtrade över hela savannen. Varje sekund lyste det upp någonstans. Helt sjukt! Åskan hördes så tydligt också eftersom restaurangen inte hade helväggar.
 
Vi satt uppe länge och drack kaffe och försökte spana efter djur vid vattenhålet, men det var för mörkt. Hela natten regnade det så att det verkligen dånade mot taket. 

Kenya - Dag 6 - Tsavo East del 2
Voi Safari Lodge var så himla fin!
Det fanns en pool som vette ut över hela savannen, det var jättevacker natur och så var det superfina rum. Detta var nog lodgen vi tyckte bäst om av alla! Vi fick en välkomstdrink, åt lunch och trots att vi båda två var supertrötta gick vi iväg och utforskade. 
Vi hade vår egen lilla safariupplevelse från lodgen! :D


En ensam buffel låg och solade sig i svalkan.Rummen!


Poolen! :D

Det var så vackert!Vi följde en lång stig som ledde ner till en liten fotobunker precis invid vattenhålet! Vi var precis bredvid djuren och fick lov att vara tysta för att inte skrämma iväg dem.Vi gick tillbaka igen och lade oss vid poolen för att sola och bada med världens bästa utsikt! :)


Efter en timme eller så gick vi ner till bunkern igen.


Det är inte lätt när det är svårt, haha! Ska ni inte klämma in några fler när ni ändå är i farten?


En ensam liten unge.


En elefant ville lära sig dyka.Den här elefanten skvätte sand på sig själv hela tiden.


Och den HÄR elefantungen var helt craaaaaaaazy!!! Det måste ha kliat ordentligt på den där baken.


 
Efter en kort sovstund på rummet i 10 minuter gick vi iväg till lobbyn och drack lite kaffe och the innan eftermiddagens game drive.

 
 
 
 Vi fick oss en rejäl chock när vår guide kom förbi och frågade om vi sett horden av bufflar som kommit till vattenhålet?!? Han föreslog att vi skulle skjuta upp game driven med en halvtimme så att vi kunde gå ner i bunkern och fota bufflar! :D
 Det var inte dåligt med bufflar här inte! Det var nog den ensamma buffeln som legat i vattnet som gått och skvallrat om att vattenhålet blivit ledigt.En busig elefant sprang runt och levde rövade bland bufflarna.


Jag ser ut som en cowboy... Damn you shirt!

En ensam elefant bland alla bufflar.

 
Efter denna häftiga upplevelse åkte vi ut på vår andra game drive. Mer om det i del 3 ;).