Grafiska profiler

Idag fick vi träna oss på att göra grafiska profiler (logotyper) i Illustrator genom att enbart använda former - som att göra sitt eget typsnitt - och sitt förnamn. Först gjorde jag en version i skolan (den första) och sedan finslipade jag den här hemma efter omdömet. Grejen var att man skulle göra sin profil, skriva och ut få kritik i en mellanredovisning, förbättra den hemma, skriva ut den till nästa lektion och sedan ha en till mellanredovisning. Personligen är jag mycket mer nöjd med resultatet som det ser ut nu :), men lärarna var faktiskt väldigt nöjda redan från början!

Helgen, hårfärg och fiiiiiiiiiiiiina Maci<3

I helgen var det skitkul :D. Jag drog iväg till några kompisar på fest i Kallhäll, där vi var hemma hos någon som hette Richard ^^! Vi var sju personer, och det var riktigt roligt faktiskt. I slutet av kvällen bestämde vi oss också för att spela Guitar Hero. Det gick inget vidare, för jag såg inte noterna på skärmen. Det var alldeles för suddigt för ögonen p.g.a all öl - oooch annat. Jag minns inte mycket av hemvägen, men vad jag däremot minns är att jag inte fick någon bakfylla alls dagen efter! Jag körde vattenregeln ett steg längre och drack så mycket vatten att jag behövde kissa hela tiden ^_~!

I söndags färgade jag mitt hår :D. Det blev jättefint tycker jag! Det har blivit rödbrunt igen, typ, och jag trivs verkligen i den färgen :). Det blev mörkare också. Min förra hade blivit så lik min riktiga färg (grått, hehe - inte egentligen, men i jämförelse med alla fina färgningshårfärger).

Och jag älskar verkligen min Mac xD. Jag kan absolut inte använda den, eller något av programmen på den, musen är annorlunda från det jag är van vid och likaså högerklick, kopiera/klistra och ALLT verkligen. Men... den är så fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin. Man vill bara gosa och ta på den hela tiden, för den är så fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin. Älskar den XD. Dessutom är det härligt att kunna ta fram datorn var man än befinner sig :). Även om jag inte brukar sitta med den öppet i kommunaltrafiken då ;P. Hur mycket jag än skulle vilja...

Jag hade till och med en mardröm härom dagen! Det var folk i ett annat land där jag och Maci tydligen befann oss, som envisades med att spruta vatten på Maci :O. Jag blev jätteledsen och sprang och gömde mig hela tiden, men de följde efter och fortsatte spruta. Till slut slog jag till en av dem på näsan, och då försökte hon sparka på den istället! Hemskt, hemsk, hemsk mardröm X(! Jag vaknade alldeles svettig...

Haha, och alltid när jag åker buss/tåg/tunnelbana sitter jag med hela ryggsäcken i knät och kramar om den hårt, så att ingen kan ta den även om jag somnar. Jag älskar nämligen att sova den där timmen innan skolan, när jag bara sitter stilla. Så antingen kramar jag den krampaktigt som om det vore en bebis eller något, eller så har jag den på ryggen, pressad mot sätet, trots att det blir obehagligt att sitta så. Allt för Mac:ens säkerhet!

AnnonsdagIdag har vi hållt på med annonser. Jag blev inte riktigt helt klar med den här dock. Jag vill flytta ned texten och göra bilden mindre så att det blir mer svärta däruppe, och så såg jag först nu att brödtexten är mer åt höger än vad rubriken och bilden är. Inte okej! Sen vill jag gärna ha "rakt" på båda sidor om brödtexten, men jag är så noobish på InDesign att jag ärligt inte vet hur man gör, och jag hann inte fråga.

Alla fick göra varsin sånhär annons. Alltså, vi fick bilden, typsnitten och vad det skulle stå, samt loggan. Vårt uppgift var att designa layouten. Tyvärr hann jag inte riktigt som ni ser, vilket till stor del beror på mina kunskapsbrister i InDesign. Hade jag gjort detta i PS skulle det tagit några minuter bara, fast nej... inte på Mac. Två problem alltså. Jag skulle göra en layout i InDesign på min Mac- dator. Med det i åtanke är jag nöjd xD.

Det var lite kul också, för Hampus (läraren) gick igenom annons efter annons på projektorn och totalsågade dem. Rubriker och logos som var för stora och andra knäppa saker. Alltid var det något ^^. Men nu har vi fått en läxa som ska vara färdig om en vecka. I grupper ska vi göra fyra stycken annonser som en kampanj för bilföretaget Smart, med samma payoff och mall fast med olika bilder + text. Det ska bli kul! :D