Greenpeace

Här är vårt (mitt, Davids, Illonas och Axels) Greenpeace-arbete! Vi skulle gerilla-marknadsföra dem.

Koncept:
Vi vill visa att förnyelsebar energi finns överallt redo att användas. Det vill vi visa genom att sätta upp små skyltar och klisterlappar runt om i Stockholm. Först vill vi applicera det på växter och träd, och några dagar senare på saker som drivs av el. För att koppla detta till kommersiell reklam kan man senare köpa reklamplats i tidningar t.ex bredvid artiklar som handlar om växter eller elektroniprodukter. På samma sätt ska då annonserna vara små pratbubblor.



Koncept:
Vi vill med detta illustrera att kärn- och kolkraften är farlig. Vid grönt ljus är allt harmoni med naturliga resurser i ett naturligt kretslopp. Vid gult ljus börjar man med kärnkraft och det varnar för det. Vid rött ljus exploderar det. Det här är bara en liten sidoidé som man kan använda när som helt utan att behöva ha den bunden till någon kampanj.



Det var skitkul, för våra lärare (och Greenpeace) älskade våra idéer! Vi var huuur nervösa som helst innan och trodde att det skulle gå åt skogen, för vi hade fått grymt lite tid på oss. Bara två dagar. Dessutom kom vi på denna idé igår. Innan var vi inne på andra spår så det tog tid innan vi fick ett lyckat koncept vi kunde jobba vidare på. Nej men, det känns jättekul! :D