Greenpeace

Här är vårt (mitt, Davids, Illonas och Axels) Greenpeace-arbete! Vi skulle gerilla-marknadsföra dem.

Koncept:
Vi vill visa att förnyelsebar energi finns överallt redo att användas. Det vill vi visa genom att sätta upp små skyltar och klisterlappar runt om i Stockholm. Först vill vi applicera det på växter och träd, och några dagar senare på saker som drivs av el. För att koppla detta till kommersiell reklam kan man senare köpa reklamplats i tidningar t.ex bredvid artiklar som handlar om växter eller elektroniprodukter. På samma sätt ska då annonserna vara små pratbubblor.Koncept:
Vi vill med detta illustrera att kärn- och kolkraften är farlig. Vid grönt ljus är allt harmoni med naturliga resurser i ett naturligt kretslopp. Vid gult ljus börjar man med kärnkraft och det varnar för det. Vid rött ljus exploderar det. Det här är bara en liten sidoidé som man kan använda när som helt utan att behöva ha den bunden till någon kampanj.Det var skitkul, för våra lärare (och Greenpeace) älskade våra idéer! Vi var huuur nervösa som helst innan och trodde att det skulle gå åt skogen, för vi hade fått grymt lite tid på oss. Bara två dagar. Dessutom kom vi på denna idé igår. Innan var vi inne på andra spår så det tog tid innan vi fick ett lyckat koncept vi kunde jobba vidare på. Nej men, det känns jättekul! :D

DagenIdag på vägen till skolan pajade tåget förresten. Det körde in till Sundbyberg, stannade och så poffade det. Det sade verkligen "POFF!" som i tecknade filmer. Alla bara wooooot. Chauffören ropade besviket ut i högtalaren att strömmen hade gått sönder eller nåt, och att hon inte hade någon aning om hur länge vi skulle behöva stå där. Alla passagerare vallfärgade genast mot tunnelbanan. Ett gammalt tåg mot Kungsträdgården rullade in exakt som jag kom ned på perrongen.

Dessvärre skulle verkligen ALLA människor från två proppfulla, jättelånga morgontåg på just den tunnelbanan. Men Lollo knuffade och puffade och skuffade tills hon lyckades kasta sig in lagom tidigt för att nästan få en sittplats. Tror inte att alla fick plats. Jag kände mig som en sill. En söt sill, då. Och golvet liksom buktade nedåt av all den där vikten... Hur som helst kom jag bara fem minuter för sent och det är helt klart godtagbart för vi hade inte ens börjat än! Jippie! Och jag träffade en vän på bussen sen :D. En copy-vän.

Hela förmiddagen idag var vi i g-gruppen (greenpeace) btw och fotade vid Slussen, Katrinahissen, Kulturhuset och Plattan för att få bildmaterial till våra idéer ;). Det var fan trappor överallt! Aldrig mer trappor säger jag bara! Geeeesh!

Nu är det mycketÅh så stressigt :3. Kom hem kvart över sju idag. En grupp satt till halv två igårkväll...natt. Galet. Det skulle vi nog också behövt. Fast vi försöker så gott det går att dela upp saker som man lika gärna kan göra hemma, så att man inte behöver sitta kvar hela kvällarna.

Imorgon har vi mellanredovisning på pictogramskisserna över skolan. Man ska mest bara ha skissat, men idén och allt ska vara perfa. På lunchrasten måste vi stämma av allt i greenpeace-gruppen och öva på vad alla ska säga, samt fixa power point- presentation. Som andra lektion har vi framtida uppslag, så vi kommer kunna jobba med det. Dessvärre kommer vi nog behöva sitta kvar ett tag. Ehm, länge.

På fredag ska vi i greenpeace-gruppen redovisa - inför självaste Greenpeace's chef och en del anställda. Läskigt! På eftermiddagen ska vi ha en ny snubbe så man kan ju räkna med en maffig höstlovsläxa. Som om inte pictogrammen och framtida uppslag är nog.

Sedan i helgen... typ på söndag, tisdag och så måste vi samlas i framtida uppslag och fixa det sista. Sista dagen är på torsdag och vi måste fixa pannåer och lämna in dem också... JA, på höstlovet. Det är mycket nu! Åååå :(! Ska skriva min "text" ikväll. Jag ska inleda vår greenpeace-presentation och måste skriva ned vad jag ska säga. Ingen improvisering denna gång =/!

I will survive!!!