Häftig video!


Jag snubblade över denna lilla video när jag sökte på Dubai på Youtube.
Det är från inspelningen av den senaste Mission Impossible-filmen "Ghost Protocol" som spelades in i Dubai. Tänk vad coolt och awesome det kan vara att vara en skådespelare i en actionfilm. Att hoppa runt sådär på byggnader som Tom Cruise gör är sånt som jag trodde att endast stunt men fick göra! ^^

Yay! Nu är precis allt bokat!


 
Allt förutom utflykterna då, men sånt brukar jag köpa precis innan eller på plats. Allt det viktigaste är klart nu. Alltså alla hotell och flyg (och maten på Maldiverna eftersom det är All Inclusive där). Första natten ska vi bo på ett fyrstjärnigt hotell som heter Copthorne Hotel Dubai som ligger nära flygplatsen.
 
Planet landar sent på kvällen så vi ville ta en billig hotellnatt eftersom vi bara ska sova och hela dagen redan försvunnit. Dagen efter ska vi vidare till vårt riktiga hotell och checka in så snart det går, och det är femstjärniga underbara Conrad Dubai som jag är heeeelt kär i. 
 
 
Haha, faktum är att Conrad Dubai var bland de dyrare hotellen vi kollade på i vår prisklass i Dubai, så när vi väl bestämde oss för det hotellet kändes det dyrt om man jämförde med de andra hotellen jag kollade på (man kan hitta riktigt, riktigt billiga hotell i Dubai). Så Dubai-hotell-budgeten var maxad helt enkelt. Särskilt som 10%-rabattkoden jag hade inte gick att använda på detta hotell eftersom det är ett Hilton-hotell. Oops.
 
Anyway. Så upptäckte jag att vi ska vara 5 nätter i Dubai, inte 4...?!?! HUR KAN MAN FÖRBISE EN SÅN SAK?! Galet! Och när vi redan valt ett "dyrt" hotell kunde vi för sjutton inte slänga på ännu en natt heller, herregud omg nej tack. Så då löste vi det genom att välja ett billigt hotell första natten eftersom vi ändå kommer fram så sent, haha. Fail om vi inte upptäckt detta förrän senare. xD Detta känns så typiskt mig på nåt sätt. Tänk att folk låter mig planera allt detta ;D. Vi får se hur det går!
 
 
Alla bilder är från drömhotellet Conrad Dubai, där vi ska bo! Iiiih! Vi ska bo i ett Deluxe-rum med Skyline View. :D Hotellet har 4,6/5 i betyg på Hotels.com, 90% av 100% på TripAdvisor (det är superbra) och är rankat som nummer 27 av 475 hotell i Dubai.
 
 
 

Kenya - Vägen hemDå var det dags. Dags att åka hem :(. Jag som ville på en till safari, hehe! Vi gick upp klockan sju och åt frukost. Vid 08.35 kom transferbussen. Det var många från hotellet som skulle hem med den. Längs vägen såg vi en massa fattiga hus, hyddor och marknadsstånd.

 
 


HUR kan de bära såna här saker på huvudena?! Helt fucking insane! :D
 
 
 
På flygplatsen, när vi redan checkat in allt bagage, gick jag lös i souvenirbutikerna. Jag hittade en stooor noshörningsstaty jag ville ha. Jag köpte den. Sen hittade vi kylskåpsmagneter! OMG! Vi hade inte hittat en enda på hela resan. Men nu, äntligen. I sista sekunden. Jag köpte en hel drös ^-^.
 
 
 Flygresan gick bra och smärtfritt. 
 


Vinkade åt Paphos när vi åkte förbi :,). Lite sentimentalt sådär. Så nära, men ändå så långt bort. Mina älskade katter Peter och Gustaf var där nere någonstans.

 
Även på hemresan mellanlandade vi i Helsingfors, men vi skulle fortsätta åka med samma plan så det var bara att sitta kvar och vänta. 

 
Efter mellanlandningen blev planet nästan helt öde.

 
Inte långt senare kom vi välbehållna fram till Stockholm där vi fick vänta på vårt bagage.
 
 
 Det var slutet på vår helt amazing Kenya-resa! Jag är övertygad om att vi kommer att åka dit igen. Säkert till Masai Mara för att se den helt otroliga migrationen. Själva safarin gjorde ju hela resan. Resten av vistelsen är ganska blek i jämförelse. Nästa gång vill jag att åtminstone halva resan spenderas i safarijeepen! ;) Minst!!