Krokodiler

 
Igår gick jag vilse på vägen hem från en närliggande by (Trinity Beach) och hamnade i ett mangroveträsk med varningsskyltar för krokodiler, som ni ser på den nedersta bilden. Skyndade  igenom området för att ta mig hem via stranden. "Håll er borta från vattnet" stod det dock. Det kändes väl lite sådär. Spännande men nervöst.
 
När jag äntligen såg vårt hotell och vår egen strand insåg jag att stranden mellan mig och målet var avkapad. Tio meter av vatten låg i vägen. Så det var bara att skynda tillbaka genom krokodilträsket och gå hem genom det trygga villaområdet istället. Det tog över en timme för jag gick vilse fler gånger. -.- Men det gick ingen nöd på mig, för medan det skymde fick jag se mina första kängurur - en hel flock till och med!
 
Jag älskar alla ljud här. Bungalowen ligger mitt i djungeln och jag hör småfåglar och syrsor och papegojor och grodor låta ikapp med varandra. Supermysigt! Ni vet sådana där lugnande yogalåtar med naturläten eller screensavers med tillhörande regnskogsljud? Så låter det här. Hela tiden. Underbart!
 
Nu ska jag strax gå och bada i poolen. Ses senare!
 

Australien here I come

 
Nu är jag framme! Flygresan gick bra, men var minst sagt lång. Ett flyg till London på 2h, ett till Hong Kong på 11h och slutligen ett till Cairns på 7h. Hela tiden ackompanjerade av en armé bebisar (?) som tävlade i vem som kunde skrika högst.
 
Jag flög med British Airways, sista planet var dock trafikerat av Cathay Pacific. Båda bolagen hade splendid mat och sämre entertainment (ett knapert urval av filmer, inte alls som Emirates). Men maten gjorde enormt mycket. 
 
 
Det jobbiga var när jag satt tio tusen meter upp i luften och flygvärdinnorna började dela ut gratis jordnötspåsar till samtliga passagerare. (Oh shit, jag såg precis en enorm randig myra, wtf). Jag är superallergisk för jordnötter och ska helst inte befinna mig i samma rum som någon som intar denna vara då min allergi även är luftburen.
 
Japp. Hela planet åt dessa jordnötter runt mig. Jag var totalt omringad. Imagine my surprise när jag trots allt överlevde. Jag behövde akta mig för dörrhandtag dock, så att jag inte skulle råka ta på smulor och sedan få in dem i munnen.
 
Nu väntar jag på att få rummet, är rätt tidig. Jag kom hit ungefär sju timmar innan incheckningstiden, haha. Men de skulle fixa ett rum inom någon timme. Regnet öser ned, det är lite synd. Förhoppningsvis klarnar det senare.
 
 
För övrigt känns Cairns vid första anblick som en hybrid mellan USA och Mexiko. Mexikos natur och Amerikas vägar och hus. Typ. Inte för att jag har varit i USA, men jag har sett en del filmer i mina dar. 
 
Nu ska jag fortsätta sitta här och njuta av djungelregnet och spana efter krokodiler och stora spindlar. Bye! 👋 
 

Utflykter - check!

Nu är det bara två veckor kvar till resan och jag förstår bara inte vart tiden tar vägen. Tyvärr hamnar bloggen lite i skymundan just nu. Hur som helst, nu har jag äntligen bokat utflykterna. Väldigt sent! Det blir inte så många, vilket känns synd, men utflykterna i Australien är mycket, mycket dyra. Inte alls vad jag är van vid då jag ofta åker till ställen där det är billigt inom landet, även om det är dyrt att flyga dit. Så som Bali, Sri Lanka, Mexiko, Egypten, Dubai, Kenya, och ja, även Maldiverna. Mycket billigare än Australien, och Hawaii för den delen som verkar ligga på samma summor.
 
 I Mexiko hade jag en period på åtta dagar med utflykter varje dag. En dag till och med två.
Jag var överlycklig!