La la la la la

Snart ska vi iväg till stan för att gå på bio och se Kommissarie Späck med Viccan och Alex som just kommit hem från Spanien. Sedan ska vi sova över och get wasted xD. Vi såg filmen "How to train your dragon" härom dagen och den var SÅ bäst! Kan inte ens beskriva xD. Vi ÄLSKADE den! Bäst film på länge! Vi har semester nu också, yay! Hihiihhihiiii! Vi har börjat titta på en ny serie, Warehouse 13! Den verkar great! Och mitt andra paket med böcker har kommit :]! Lätt att hamna i lästräsket igen. Precis som det är att hamna i wowträsket. Eller i träsket jag har bakom huset. Där är det alltid lerigt. Hejdååå!


Kolla! Visst ser draken ut som Pupp? <333

The Cube - 1997En klassisk "kultfilm" som vi tidigare missat. Visste inte ens om att den fanns. Det är första delen av tre i "Cube- serien". Den kan jämföras lite med "Saw". Det är hur som helst ett gäng vanliga personer som vaknar upp i olika delar av en gigantisk kub. Kuben innehåller över 17 000 små rum (kuber) som har en massa förgreningar till andra rum. Många rum är däremot fällor, och tillsammans måste de fundera ut vilka rum som är säkra utan att gå in i dem, samtidigt som de måste ta reda på hur man kommer ut. Med en matematikkunnig student, en läkare, en polis, en handikappad, en sensormästare och en som varit med att bygga kuben, går allting riktigt bra. Till en början.

Sedan börjar saker och ting att spåra ut. Det är klart att de misslyckas ibland och att folk därmed dör av vissa fällor. Men det är ändå väldigt många fler som skulle överlevt om alla bara hållit sams. Filmen slutar till exempel med att de hittar utgången, men då kommer den nu galna polisen plötsligt in i rummet (de trodde att de hade lyckats döda honom... suck) och dödar alla utom den handikappade som lyckas fly, medan polisen själv blir klämd i passagen då kuben ska röra sig igen. Slutet förstörde mycket, men filmen var ändå spännande och bra så den är nog sevärd ändå.


The BoxVARNING FÖR DÅLIG FILM!

Den verkade bra till en början. Bra story, bra skådespelare, bra allt. Men sedan spårade den ut mer och mer och mer och mer. Saker blev riktigt wierda (som när någon hänger i en vattenkub över sin säng, och vattenkuben spricker och allt vatten hamnar i sängen - av ingen anledning alls). Det är ju ett par som får en knapp, och valet att trycka på den och få pengar (och samtidigt döda någon) eller strunta i det. I själva verket är det någon mystisk vetenskapsman som fått superkrafter av att ha blivit träffad av blixten, som testar mänskligheten.

Han tänker utrota dem om tillräckligt många trycker på knappen och skiter i att någon "av ens egen ras" dör. De blir bestraffade (och visst, det låter väl spännande?) men nej, alltså se aldrig den här filmen. Slutet suger också. Allting är ett kretslopp mellan de som trycker på knappen och som sedan dör. En förälder måste alltid skjuta den andra för att rädda deras barn och det är bara sjukt. Ingenting du vill se. Så det slutade med att pappan dödade mamman (liksom många fall innan) så att sonen blev räddad. Sedan blev han ändå ivägsläpad från honom. Sucks to be him.