Cypern - dag 3

Det blir mycket inlägg nu! Men jag har ju helg ;). Längtar lite efter att spela Sims faktiskt, eller att spela Portal 2 med Pös, men men. Det här är så mycket roligare! Det var så kul på Cypern! Det är härligt att kolla på bilder därifrån. Jag har klippt lugg förresten. På mig själv. Gah. Jag har nog lite finputsning kvar att göra, men jo... jag tycker att det blev bra! :D

Hur som helst gav sig mina otroliga klippkunskaper till känna igen, och jag insåg att: "Hell, detta går inget vidare!". Den enda räddningen var att göra lugg på riktigt, och då gjorde jag det! Jag har funderat på det ett tag men inte vågat...!

Okej, Cypern! Söndag. Dag tre.
 Idag var en stor dag. Lollo hade tjatat och tjatat och äntligen fått sin vilja igenom. Att åka den gula båten. Det fanns skyltar lite här och där, samt broschyrer hon hade samlat på sig. Det var en privatperson som anordnade dessa gula båt- turer, så det kostade bara 10£. Men för att komma dit behövde vi gå en liten bit. Så vi smörjde in oss (för lite), drog på oss badkläderna under de vanliga och så stack vi iväg!Ser ni också att det sitter en fakking huuuund längst fram på scootern?!?! EN HUND??!! Och nej, jag har ingen aning om varför detta inlägg har en vit bakgrund. Det gör mig vansinnig.
Det var en man som ägde båten, och han och hans fru och hans dotter var med på båten. Frun var "resguiden". Hon berättade en massa saker hela tiden om det vi såg, både på danska, tyska och engelska. Duktigt!

Det var lite kul också, för i början lutade båten jättemycket åt höger, så de fick be några att flytta sig till andra sidan... ^^. Det var som sagt en väldigt liten båt. Fast ändå med två våningar. Vi satt överst! :D


Spökstaden Famagusta, som tillhör turkerna. Vi fick inte åka närmare än så här.


Vi hade en massa badstopp på vägen. Tre, tror jag att det var. Havet var verkligen jättesalt. Alltså saltsalt.Dessutom var det alldeles turkosblått, alltid superblått. Mitt när vi var ute på havet så tittade solen fram på riktigt också. Den stod mitt på himlen och råstekte oss som satt högst upp. Jag täckte mig med en handduk lite då och då när jag märkte att samma benyta legat uppåt alldeles för länge, men jag trodde inte att jag skulle bli bränd. En sån naiv liten Lollo!
Vi fick tillgång till snorkelutrustning! Hihi, och vi hoppade från andra våningen på båten! Det var superhögt, men när vi såg att ägarens dotter hoppade ville vi inte fega. Till och med Godzilla hoppade! Shiiit, vad båten gungade efter det. Lite läskigt. Godzilla kallade vi internt en på båten som var väldigt... eh... vad säger man? Mätt.

Tyvärr så var utrustningen lite för stor, och jag fick mig en del kallsupar. Simfötterna glappade rätt mycket dessutom, så jag kom knappt framåt xD!

Men alltså, ååååh, det var så härligt att snorkla därute. Det var fiskstimm överallt, och jag kunde spendera minuter av att bara stirra nedåt mot havsbottnen, som man såg hur tydligt som helst. Det var ju inga koraller, men jag som aldrig sett koraller skulle lätt kunnat tro att det var det, för det var så vackert. Något slagt tjockt sjögräs, som var gult och såg ut som übertjocka spaghetthis. De svajade som något slags utomjordiskt gräs längs delar av bottnen. Så fridfullt, lent och sakta.

Det fanns nog inga exotiska fiskar, men de var tillräckligt exotiska för mig, som är van vid Sverige. Jag minns särskilt ett ögonblick då ett helt stimm simmade mellan våra ansikten. Man såg verkligen allt, och hela tiden fick man känslan av att man kunde nå saker som egentligen inte alls kunde nå. Allt såg ut att vara närmare än vad det var. 

Hur som helst. Plötsligt är det fiskar överallt runt omkring oss, mellan våra ögon. Jag minns inte hur de såg ut, men jag minns känslan jag hade. Någon slags overklig känsla. Som att verkligen vara mitt inne i naturen på något sätt. Mitt nere i deras värld. Deras fantastiska värld.


Någon paraglideade rakt över oss på tillbakavägen! Det var häftigt!När turen var slut var våra kroppar alldeles salta från vattnet och supervarma från solens hetta. Jag babblade nånting om att jag hade stålhud och att jag tålde allt. Två timmar senare lät det annorlunda. Oh ja. Om jag ändå hade vetat...

Vi såg en åsn förresten! Åsn. Vi försökte klappa, men det ville den inte. Den var fastbunden vid ett träd längst strandvägen/strandstigen.

När vi var tillbaka på hotellet uttnyttjade vi Happy Hour. Min smarriga Grasshopper på bild! :D


Efter det begav vi oss direkt till restaurangen Kartanas för en välbehövd middagsstek. Detta blev vår absoluta favoritrestaurang! Vi väntrade några gånger, men var sedan snabbt tillbaka igen. Jag minns, att redan nu hade vi skitont överallt. Hela kvällen efter detta spenderades läsandes i sängen, gråtandes... haha nej, inte gråtandes, men klagandes iaf!Där var alla bilder från dag tre slut. Kvällen var ett enda stort mörker. Haha! Iaf i bildväg.

Cypern - dag 2

Just nu har jag en major nysattack. Nu vet ni det. Försökte nysa en gång med öppna ögon, men misslyckades. Nu vet ni det också.

Anyway. Cypern. Dag 2. Let´s begin.Dagen börjades med frukost och den goda juicen vi köpt dagen innan. Samt ett väldigt saltsött smör. Smör smakar alltid så annorlunda utomlands. Inget fel med det dock, bara annorlunda. Sen en bild på ena nattduksbordet. Min bok ligger där :D!Vi fick information om att Fritidsresors personal skulle komma till vårt hotell för ett infomöte vid halv elva eller vad det var, så vi lade oss vid solstolarna för att invänta det.

Hotellet hade btw en massa pooler. Det här var bara en av dem, typ den minsta till och med. Den på bilderna där uppe alltså.
Infomötet var hur som helst otroligt givande. Vi fick en massa nyttig information om landet, saker man bör tänka på och saker man borde göra. Vi fick veta allt om utflykterna och vilka tider deras personal fanns tillgänglig och så. Vi beställde en snorkeltur till måndagen. Denna dag var det lördag. Dessvärre hade ju jag full koll på vilka utflykter jag ville göra redan innan, och "Karpatros vilda åsnor" (hur nu Karpatros stavas?) anordnades tydligen bara vissa säsonger. Jaha. Och det var den jag mest av allt ville göra. Det var i princip därför jag ens ville åka till just Cypern!!!

Då hittade vi en heldagsutfykt till Troodosbergen istället, som personalen dessutom starkt rekommenderade. Kul att den bara gick på fredagar då. Vi kom ju dit en fredag, och skulle åka nästkommande, så det var ju bara att glömma. Därför blev det bara en utflykt med Fritidsresor (vi gjorde ju små utflykter på egen hand istället, men inga stora saker som att åka till fina berg eller åsneställen... lite besviken var jag faktiskt, men men. Vi hade ju hur kul som helst ändå!
Ovan är några bilder från hotellet. Både lite utsida och insida. Jag tror att jag utelämnade själva receptionsbåset p.g.a att jag inte ville stå och fota de som satt där... ^^. Det lilla båset ni ser är alltså inte receptionen.

Efter infomötet gav vi oss ut för att... ja, den som ändå visste. Lite utforskning av byn kanske? För den som är intresserad kan jag nämna att mycket hette "Windmills" här. Lite som i filmen "The Proposal" när de kommer till en liten by i Alaska, där allting heter något med snubben det handlar om´s efternamn. Lite kul ju... :D.Som ni ser på bilderna bestod vår lilla by Pernera av 110% restauranger och barer :D.


Skyltexplosion :D. Skaffa fler pelare??

Oj oj oj, nu ser jag vart vi är på väg! Vi skulle ju till Protaras, Fig Tree Bay´s "huvudby". Namnet Fig Tree Bay är bara svenskarnas benämning på hela stället, medan cyprioterna kallar städerna för det de kallas, vilket är Pernera och Protaras. Protaras är då den stora byn. Jag kan inte förmå mig själv att kalla det stad.När vi gick där på de liknande bilderna näst till höger minns jag att vi diskuterade att vi inte alls var på Cypern. Att vi bara drömde. ^^. Det var en relativt nybyggd strandpromenad som ledde till Protaras. Det tog drygt en timme att gå dit i värmen. Solen stekte äntligen. Den hade inte varit lika närvarande under morgonen eller dagen innan. Värmen, ja, men inte riktigt solen.
Vi hittade McDonald´s och en egyptisk restaurang! :D Det blev lunch på donken iaf ^^. Mmm! McFeast hette Royal Deluxe. Hur översatte dem det? Låter lite fancy smancy hur som helst. Vid det här laget svettades vi btw väldigt mycket. Solen brände på våra halv-men-typ-o-insmorda kroppar. Efter maten hittade vi gud ske lov en fontän där vi svalkade oss!Vägen hem sen, är ett enda plågsamt minne ^^. Haha nej, men... det var jävligt jobbigt. Helt uttorkade och solvarma lunkade vi hemåt längs strandpromenaden. Svetten rann. Benen svajade. Huvudet värkte. Synen suddig. Halvvägs ungefär hittade vi en skuggad bänk, där vi satt i drygt en kvart och bara blickade ut över havet. 

Som ni ser bestod hemvägen inte av lika mycket bilder som ditvägen. Jag orkade inte! Vi hade iaf några flaskor vatten med oss som vi hade köpt i Protaras, men det var ljummet och vi ville inte dricka upp för mycket eftersom vi gärna ville ha lite på rummet! ^^
Jag firade hemkomsten med ett par egobilder. Tror i och för sig att vi störtade i poolen det första vi gjorde, och att dessa bilder togs efteråt när vi orkat oss upp igen. Vi drack typ upp en hel vattenflaska, som var iskall från kylen, också.

Happy Hour i baren missades icke. Vid fem/sex- tiden begav vi oss mot drinkarna och hotellbaren. Eftersom vi skulle "ta med" drinkarna 10 meter bort från baren så att vi kunde sitta i solstolar, så fick vi fula små plastmuggar. Man kunde annars få jättefina glas, upptäckte vi senare.


Jag vet inte hur vi orkade, men även efter detta gav vi oss iväg igen på en liten utflykt till vår by. Vi hittade Jäger och solblekta vykort. Sen hem lite till rummet. Pös ritade på sitt ben... ^^. Redan solbrända.Denna dag betalade vi för att äta på hotellet.
Vi tänkte att vi ändå var så trötta, och någon dag måste man ju testa hotellmaten. Jag minns inte vilket tema på maten det var denna dag, men det smakade som vanlig buffémat. Jag gillar inte buffé så mycket för hallå, buffé... skolmatsal... Nej men, skitmycket mat, mycket av allt - men inget smakar supergott. Kvantitet istället för kvalitet. Det har väl i princip alla bufféer gemensamt. Efterrätten var iaf stråååålande god! :DVi hade ju gjort så mycket under dagen, att när vi väl gick upp till rummet igen vid halv nio kanske (jag har ingen aning om vad klockan var, ärligt talat) var vi så himla trötta. Jag bestämde mig för att skriva vykort. 

Dag 2 avklarad<3!

Filmer inför Egypten

Vi vill ju till Egypten, som ni säkert vet vid det här laget. Därför tänker jag se om ett gäng Egypten/öken- filmer med mig innan vi åker, om vi åker! Bara för att få den rätta känslan liksom... :D! Jag utelämnar Prince of Persia för den såg vi ju nyss! Prinsen av Egypten såg vi för ett år sen, och det är alldeles för ofta för den filmen ^^.


National Treasure
Disney wallpaper National Treasure

Hidalgo


The Mummy


The Mummy Returns


The Mummy; Tomb of the Dragon Emperor


The Scorpion King (ej 2:an, den är inte bra)