Gratis spontanshopping

Igår packade jag upp lite flyttkartonger (från tillbaka-till-Sverige-från-Cypern-flytten, pinsamt att det inte är klart ännu) och fick presenter! Jag hittade en massa bortglömda presentkort. Ett kort var från Åhlens på 200kr... och hade gått ut! När jag då hittade ett annat på Åhlens för 500kr, som inte gått ut ännu, agerade jag snabbt. Idag efter jobbet köpte jag en medelstor världskarta att ha över soffan i vardagsrummet och en fin jordglob som ska stå... nånstans. Det får bli ett senare bekymmer ;). Gratis var det i alla fall!

 Söta små Kenya-gaseller från vår safari.

The big migration

Ännu ett alternativ till nästa eventuella resa är Tanzania, med safari i Serengeti och Ngorongoro Crater, plus Masai Mara på Kenya-sidan. I september är den stora migrationen i Masai Mara, där flera miljoner djur vallfärdar från Serengeti. Antalet gnuer som deltar i vandringen är fler än en miljon – siffror upp till en och en halv miljon förekommer emellanåt. Zebrorna är färre, men uppgår ändå till ett par hundratusen. Migrationen är troligen det mäktigaste man kan få se i djurväg på en safari (eller över huvud taget).

Här kommer lite bilder från migrationen, som såklart inte är mina bilder. Jag skulle inte tacka nej till att få uppleva detta. :)


 
 

Sydafrika

Apollo har en rundresa i Sydafrika där man besöker inte ett, inte två, inte tre, men SJU länder. Först Sydafrika (NÄHÄ?) med safari i Krugerparken, sen Mozambique där man bland annat åker båt bland flodhästar och krokodiler, Swaziland, Zululand där man åker på valskådning, Zimbabwe och Zambia (Victoriafallen ligger mellan dessa två länder) och slutligen safari i Botswana. Det var jättedyrt men man får väl drömma :). Men det var vinprovning och stadsrundturer inkluderat dessutom, och sånt gillar jag inte. Vill bara ha safari och vackra landskap (och vattenfall of course).
 
Jag skulle vilja åka på en resa där det bara är safari hela tiden. Behöver inte åka runt mellan massa länder och sånt egentligen. Vill bara ha safari och bo på lodger med fina pooler. Fast det ÄR ju kul att besöka många länder också ^_^. Det blev mycket reseinlägg nu men det är kul att drömma sig bort lite mellan kundsamtalen. Då mår jag som bäst!
 
(Inte mina bilder - sitter på jobbet så måste utnyttja Google)