White Water Rafting

 Idag var en sjukt rolig dag! 
 
Vi åkte white water rafting I hela fem timmar längs Tully river. På grund av den senaste tidens regn har vattennivån blivit större än den har varit på 5-6 år och ju mer vatten desto högre/intensivare rapids, det vill säga vågor och strömmar. Detta är redan en grade 4-flod (näst högst) så det var väldigt roligt!
 
 
Det var många saker som hände. Våra huvuden krockade, vi föll på varandra, jag råkade slå någon i huvudet med min paddel, en försvann iväg när vi simmade, en av de andra tjejerna föll ut mitt i en ström, vi fick simma genom en ström, ligga huvudstupa nedför ett vattenfall och ducka för grenar och stenar. 
 
De tog säkerheten på största allvar så vi kände oss säkra hela tiden. I Sri Lanka var det mycket mer chill och "ta det som det kommer-attityd". Här fick vi en lång genomgång där de tog upp alla aspekter av det hela. Vad du ska göra om du faller ut, vad du ska göra om du tappar bort flotten, vad du ska göra om du hamnar under flotten och så vidare. 
 
 
Dessutom var vår guide väldigt professionell. Han hade jobbat mer det här i 30 år och var väldigt sträng och militärig. I Sri Lanka hade vi två guider och deras ålder var 18 respektive 22 år... 😂 
 
 
Vi åkte tillsammans med en familj från Holland, som för tillfället bor i Kina. De var jättetrevliga! Jag älskar när man möter folk som gillar att resa lika mycket som en själv, då kan man verkligen prata obehindrat utan att filtrera. Jag ska förklara hur jag menar.
 
När jag pratar med personer som inte har rest så mycket eller som inte gillar att resa, måste jag tänka på vad jag säger när jag pratar om upplevelser. Ibland händer det att man glider in på samtalsämnen som flygresor, äventyrssporter, snorkling, stränder, andra länder och andra kulturer. Även personer som inte reser flera gånger om året pratar om sådant.
 
 
Då är det extreeemt lätt hänt att glida in i det här: "När jag var på Bali så hände det, åh och när jag var i Tanzania hände det där, och ni ska se skyskraporna i Singapore, och när jag hoppade fallskärm i Mexiko fick jag också uppleva...". 
 
Det vill säga, meningar som lätt kan uppfattas som skryt men som absolut inte är tänkta så. Man vill bara säga var denna händelse man berättar om utspelar sig. Då har jag börjat filtrera och lite fint säga "Ja, men det hände mig också när jag var utomlands" eller "När jag snorklade en gång såg jag..." eller "En gång vid ett tempel...". Det blir bäst så!
 
Det som är så härligt med andra resgalna personer är att ingen filtrerar och det blir ett virrvarr av länder hit och dit och en massa "åh" och "ah" och "dit vill jag också" och ingen blir avundsjuk men får snarare inspiration och idéer inför framtida resor. De berättade om Nya Zealand och Thailand och Japan och jag beskrev Sri Lanka och Maldiverna och Kenya. 😊
 
Vädret var speciellt också. I ena sekunden hade vi strålande och alldeles brännhet sol, i andra sekunden hade vi hagel som smällde mot hjälmarna och regn som fyllde flotten under oss. 
 
Kanske bör nämna också att det fanns både farliga ormar och krokodiler i djungeln runt omkring oss! När vi forsrännande i Sri Lanka skämtade guiderna och sade att det fanns krokodiler direkt efter att vi hade börjat simma, men här, här fanns de verkligen. xD
 
Ses senare!

Kommentarer:

1 Annica:

Varför är jag inte förvånad över att ni sitter längst fram? :) Det där ser så häftigt ut men jag skulle vara livrädd att ramla i...ogillar tom kanoter i lugnt vatten :)

Svar: Haha 😂 vi hade flytväst i alla fall och de som föll ut drog vi upp igen 👍
Lovisa

Kommentera här: