Cypern - dag 3

Det blir mycket inlägg nu! Men jag har ju helg ;). Längtar lite efter att spela Sims faktiskt, eller att spela Portal 2 med Pös, men men. Det här är så mycket roligare! Det var så kul på Cypern! Det är härligt att kolla på bilder därifrån. Jag har klippt lugg förresten. På mig själv. Gah. Jag har nog lite finputsning kvar att göra, men jo... jag tycker att det blev bra! :D

Hur som helst gav sig mina otroliga klippkunskaper till känna igen, och jag insåg att: "Hell, detta går inget vidare!". Den enda räddningen var att göra lugg på riktigt, och då gjorde jag det! Jag har funderat på det ett tag men inte vågat...!

Okej, Cypern! Söndag. Dag tre.
 Idag var en stor dag. Lollo hade tjatat och tjatat och äntligen fått sin vilja igenom. Att åka den gula båten. Det fanns skyltar lite här och där, samt broschyrer hon hade samlat på sig. Det var en privatperson som anordnade dessa gula båt- turer, så det kostade bara 10£. Men för att komma dit behövde vi gå en liten bit. Så vi smörjde in oss (för lite), drog på oss badkläderna under de vanliga och så stack vi iväg!Ser ni också att det sitter en fakking huuuund längst fram på scootern?!?! EN HUND??!! Och nej, jag har ingen aning om varför detta inlägg har en vit bakgrund. Det gör mig vansinnig.
Det var en man som ägde båten, och han och hans fru och hans dotter var med på båten. Frun var "resguiden". Hon berättade en massa saker hela tiden om det vi såg, både på danska, tyska och engelska. Duktigt!

Det var lite kul också, för i början lutade båten jättemycket åt höger, så de fick be några att flytta sig till andra sidan... ^^. Det var som sagt en väldigt liten båt. Fast ändå med två våningar. Vi satt överst! :D


Spökstaden Famagusta, som tillhör turkerna. Vi fick inte åka närmare än så här.


Vi hade en massa badstopp på vägen. Tre, tror jag att det var. Havet var verkligen jättesalt. Alltså saltsalt.Dessutom var det alldeles turkosblått, alltid superblått. Mitt när vi var ute på havet så tittade solen fram på riktigt också. Den stod mitt på himlen och råstekte oss som satt högst upp. Jag täckte mig med en handduk lite då och då när jag märkte att samma benyta legat uppåt alldeles för länge, men jag trodde inte att jag skulle bli bränd. En sån naiv liten Lollo!
Vi fick tillgång till snorkelutrustning! Hihi, och vi hoppade från andra våningen på båten! Det var superhögt, men när vi såg att ägarens dotter hoppade ville vi inte fega. Till och med Godzilla hoppade! Shiiit, vad båten gungade efter det. Lite läskigt. Godzilla kallade vi internt en på båten som var väldigt... eh... vad säger man? Mätt.

Tyvärr så var utrustningen lite för stor, och jag fick mig en del kallsupar. Simfötterna glappade rätt mycket dessutom, så jag kom knappt framåt xD!

Men alltså, ååååh, det var så härligt att snorkla därute. Det var fiskstimm överallt, och jag kunde spendera minuter av att bara stirra nedåt mot havsbottnen, som man såg hur tydligt som helst. Det var ju inga koraller, men jag som aldrig sett koraller skulle lätt kunnat tro att det var det, för det var så vackert. Något slagt tjockt sjögräs, som var gult och såg ut som übertjocka spaghetthis. De svajade som något slags utomjordiskt gräs längs delar av bottnen. Så fridfullt, lent och sakta.

Det fanns nog inga exotiska fiskar, men de var tillräckligt exotiska för mig, som är van vid Sverige. Jag minns särskilt ett ögonblick då ett helt stimm simmade mellan våra ansikten. Man såg verkligen allt, och hela tiden fick man känslan av att man kunde nå saker som egentligen inte alls kunde nå. Allt såg ut att vara närmare än vad det var. 

Hur som helst. Plötsligt är det fiskar överallt runt omkring oss, mellan våra ögon. Jag minns inte hur de såg ut, men jag minns känslan jag hade. Någon slags overklig känsla. Som att verkligen vara mitt inne i naturen på något sätt. Mitt nere i deras värld. Deras fantastiska värld.


Någon paraglideade rakt över oss på tillbakavägen! Det var häftigt!När turen var slut var våra kroppar alldeles salta från vattnet och supervarma från solens hetta. Jag babblade nånting om att jag hade stålhud och att jag tålde allt. Två timmar senare lät det annorlunda. Oh ja. Om jag ändå hade vetat...

Vi såg en åsn förresten! Åsn. Vi försökte klappa, men det ville den inte. Den var fastbunden vid ett träd längst strandvägen/strandstigen.

När vi var tillbaka på hotellet uttnyttjade vi Happy Hour. Min smarriga Grasshopper på bild! :D


Efter det begav vi oss direkt till restaurangen Kartanas för en välbehövd middagsstek. Detta blev vår absoluta favoritrestaurang! Vi väntrade några gånger, men var sedan snabbt tillbaka igen. Jag minns, att redan nu hade vi skitont överallt. Hela kvällen efter detta spenderades läsandes i sängen, gråtandes... haha nej, inte gråtandes, men klagandes iaf!Där var alla bilder från dag tre slut. Kvällen var ett enda stort mörker. Haha! Iaf i bildväg.