Kenya - Dag 8 - Amboseli och Tsavo West

 
Vi klev upp 06.30 och åkte på en tidig game drive innan frukost. Mina förhoppningar om att se *hela* Kilimanjaro, och inte bara toppen, grusades. Himlen var helt vit och vi såg inte ett enda spår av Afrikas högsta berg. Men lite djur såg vi i alla fall :). Vi letade som galningar efter cheetas och lejon, men de ville inte dyka upp nu efter regnet. Jag älskar verkligen känslan när man åker runt och letar, och inte vet vilket djur man kommer att få syn på härnäst. Det är så spännande!
 
Särskilt när man kanske åkt runt i en halvtimme och letat förgäves utan att se nånting alls, och sen helt plötsligt så vänder det och ser man det där djuret man letade efter, eller en massa olika djur på samma ställe! :D Den här flodhästen sjönk ner och försvann i gräset medan vi tittade på. Det var uppenbarligen vatten under den gröna delen av gräset ^^.


Grå krontrana - så fin och fluffig!


"Hejdå!"

 Parningsdans?

 
Så många pelikaner! :D

 Fina små grantgaseller! :)


En ensam thomsongasell.

 Grantgaseller igen.


Strimmig gnu.

Vid 8.00 kom vi tillbaka till lodgen igen. Vi åt frukost och gjorde oss iordning, och vid 9.00 åkte vi mot Tsavo West. Denna gång kunde vi åka längs "genvägen" mellan Tsavo och Amboseli, som varit för blöt på hitvägen. Då skulle vi tjäna in några timmar. En beväpnad militär satte sig på passagerarsätet framme i bilen, typ i fall något skulle hända? Jag fattade inte riktigt, men man behövde ha med sig en beväpnad vakt när man korsade genvägen och inte åkte längs den vanliga motorvägen. Känns ju säkert :o. Ibland pekade geväret mot mig och jag hoppades att den inte var "påslagen".
 
 
 
Ibland undrar jag över djuren på mina foton, om de fortfarande lever. Girafferna gör väl förmodligen det, men jag tänker på zebrorna, gnuerna o.s.v. Hemskt! :(

Hihi, en giraff gömde sig ^^.

Genvägen var dock blötare än de trott, och ibland kändes det som om jeepen bara gled fram! Faktum är att vi körde av vägen en gång. Ibland var det enorma stup-diken på sidorna, men gudskelov inte när detta hände. Bilen stannade när vi körde över ett litet träd. Allt gick så snabbt så jag hann inte riktigt bli rädd, men det hade kunnat gå ganska illa.
 
Efter 20 minuter var vi tillbaka på vägen igen, och då körde vi mer försiktigt ända tills marken blev hårdare igen. Det tog ett tag att komma loss dock när vi satt i diket. Då var jag glad att vår militär var med, ifall det skulle komma typ plundrare eller nåt, hehe.

Jag älskar giraffer <3. Särskilt bebisarna! Eller kalvar kanske man säger? Hihi.
  


När vi närmade oss Tsavo West så tog vi en paus vid "Shetani Lava Flow" där vi såg en massa lava från en vulkan. Shetani betyder djävul på Swahili. 
 
 
Och så var vi FRAMME! :D
 
 
 Vi öppnade upp taket och hade som en liten "mini-gamedrive" på vägen till lodgen, Kilaguni Serena Lodge.
 
Vi hade en egen liten bakgård till vårt rum på lodgen.


Kolla! Vilka söta! De kallas för klippdassar, hyraxer eller klippgrävlingar. Det finns en massa namn för dem.


En agam.


Koantiloper från lunchfönstret.


 Rödskuldrad glansstare.
 
 Typ miljoner myror, gaaah! Hjälp! :O
 
Plötsligt var vi helt omringade av giraffer!


"Traffic Police"Två små ellipsvattenbockar.


Well, hello there.


En massa fåglar som får snålskjuts ;).


En liten dik dik-antilop.Och så såg vi lejon efter att guiden kört som en galning för att hinna fram i tid! :D Han hade hört av en kompis att de fanns i närheten.

 
Sedan åkte vi vidare till Mzima Springs, där vi fick kliva ur bilarna och följa med en annan (beväpnad) guide längs en vandringsstig där man kunde få se både krokodiler och flodhästar! :D Dock såg vi tyvärr inga krokodiler.
Däremot såg vi massvis med flodhästar!
Det sjuka är att det fanns många fler för bara några år sedan. Det var ca 65 stycken som dog av en jättestor torka.En gemsbock och några giraffer. 


Koantiloper.


Det började regna igen.

 
 Vår nya lodge var jättemysig och vi somnade tidigt. Vi såg inte så jättemycket djur under dagen ändå. Det är många foton men mycket är på samma djur. Det var ändå awesome, och jag längtade redan till nästa game drive.