It's a sunny day

 
Igår njöt jag av solen som äntligen bröt sig fram ordentligt. Efter tre månader av torka har regnsäsongen tydligen startat med bravur, det vill säga med tropiskt ösregn i en hel vecka. Och jag anlände mitt i.
 
 
Stranden heter Kewarra Beach och där har de gjort en inhägnad av nät så att man kan bada utan stinger suits. Boxmaneterna hamnar alltså i näten. Dock finns även nagelstora maneter av en annan sort, men vad jag har förstått är inte de lika farliga. Giftet tar flera dagar att döda en, och på den tiden hinner man oftast till sjukhus och där har de motgift. Boxmaneten däremot, den dödar på cirka 3 minuter så det gäller att inte bli stungen av en sådan...
 
 
Jag ser ungefär tio spindlar om dagen och jag måste säga att det är en upplevelse varje gång. Vissa är stora, vissa är illgula, vissa har mask och andra är kolsvarta med fläckiga bakdelar. Vissa är bara sjukt stora. Vilka som är giftiga och inte har jag ingen aning om, men jag håller mig på säkert avstånd från samtliga.
 
 
Och myrorna, de är randiga och stora som svenska spindlar. I princip. Djungeln jag bor i känns som en urtidsdjungel, som om jag bor mitt i Jurassic Park. Bladen är skyhögt upp i luften och är enorma och exotiska, allting är liksom för stort. Växter jag har sett hemma, växter jag har sett på andra resor. Jag känner igen beståndsdelarna av djungeln även om vissa är nya, men allting är så makalöst gigantiskt. Så även djuren, haha!
 
Några bilder ned ser ni bungalowen.
 
 
Well, cheers mate!

Kommentera här: