I miss you

 
Australia, you left me speechless.
 
Nu är jag hemma igen. Efter en av de bästa resorna jag har gjort. Förut var Sri Lanka mitt favoritland, nu är det Australien. För första gången har jag varit i ett land där jag varje dag tänkt: "Här skulle jag kunna bo, här vill jag bo." Jag kan älska olika länder utan att vilja bo där. Att vara där på besök, att se den vackra naturen, att insupa kulturen och atmosfären, att upptäcka nya saker och platser och människor och seder.
 
Men efter en afrikaresa är det alltid skönt att komma hem till infrastrukturen, det drickbara kranvattnet och att undvika blickarna du får som lysande vit person, då hudfärgen skriker att du är en turist. Många länder har fattigdom, helt andra kulturer och är länder jag gärna besöker men aldrig i min vildaste fantasi skulle kunna tänka mig att bo i. Australien har samma slags imponerande natur som Sri Lanka, människorna känns vänliga och varma och guess what? De pratar engelska. Som jag. Och är ett "vanligt" land som man kan bo i.

 
På Fitzroy Island kostade det att använda internet, så det blev inte mycket bloggande därifrån. Inte heller från Sydney. Jag hade internet men gjorde mycket annat än att surfa på det. På tal om Sydney. Vilken underbar stad! Och speciell. Den första dagen hade vi 40 grader varmt (!) bara för att ha 16 grader samma kväll (?). Hur är det möjligt? Jag älskar Sydney, jag älskar Fitzroy Island och jag älskar Cairns. Men det finns bara ett ställe jag vill bo på, och som jag bara måste återvända till någon dag. Och det är Cairns, Northern Beaches. Paradiset på denna jord.
 
Ni kommer att få höra mer om resan senare! Det vill säga när jag har landat mentalt och hunnit ta tag i de där tusentals bilderna jag har med mig hem. Och nu? Nu ska jag sätta mig i ett hörn och sörja att jag inte är i Australien längre.

 

Kommentarer:

1 Annica:

Låter som ni har haft det bra :) Du kan ju stilla din längtan med att följa min vän på hans blogg...han är där nu :) Finns i min länklista...Ensamma vargen.

Svar: Japp, vi har haft det fantastiskt. Ja, jag har redan hittat till hans blogg och kikar in där ibland :)
Lovisa

2 Lili:

Det ser ut att ha varit fantastiskt! Jag har aldrig varit i Australien, men jag skulle väldigt gärna resa dit.

Svar: Det borde du verkligen göra någon gång!
Lovisa

3 Anonym:

"För första gången har jag varit i ett land där jag varje dag tänkt: "Här skulle jag kunna bo, här vill jag bo." Jag kan älska olika länder utan att vilja bo där."

Precis så kände jag efter min första Australienresa, nu är jag i Australien för tredje gången. Sydney är helt underbar. Tokälskar Sydney och varje gång jag tvingas lämna Australien gråter jag. Helt sjukt hur ett land kan påverka en. Så när reser ni till Australien nästa gång? ;)
PS. Tack Annika för reklam ;)

Svar: Åh vad roligt att du har varit där så många gånger redan! :D Ja, Australien är fantastiskt. Dock är det dyrt att resa dit så det dröjer nog innan vi åker igen -.-
Lovisa

Kommentera här: